Artroosi

Aiheuttaako Artroosi nivelkipuja?

Tutkimukset osoittavat, että artroosityyppinen kipu lonkassa ja polvessa vähenee, kun käytetään MBT-jalkineita verrattuna tavanomaisiin vaimentaviin jalkineisiin.

Näin MBT voi auttaa ARTROOSIIN:

 Pehmeä ja joustava kanta astuminen, joka antaa pehmeän vaimennuksen ja vähentää painetta/kompressiota niveliin käveltäessä.

• Lisääntynyt lihastenaktiviteetti, joka vähentää painetta nivelissä ja lisää verenkiertoa.  Edesauttaa palautumista ja hidastaa artroosikohdistuneen nivelen kohdistuneen nivelruston huonomisen.

• Lisääntynyt lihastenvoima, joka antaa suuremman toleranssin rasitukselle ja ehkäisee nivelrikon puhkeamista lisäniveliin.

• Parantunut ryhti vähentää niveliin kohdistuvaa kulumista.

Tutkimusten ohella meillä on lukuisia asiakaspalautteita positiivisista kokemuksista saadessaan korvaamatonta apua MBT-jalkineitten kautta lieventämään kipuja varpaissa-, polvessa-, lonkassa- ja selkänivelissä. Katso valikoimaamme ja löydä sinulle sopiva MBT-jalkine.

Miten Artroosi syntyy?

Artroosi on Suomen yleisin nivelsairaus, joka tarkoittaa epätasapainoa nivelen ruston hajoavien ja rakentavien mekanismien välillä. Tämä johtaa heikentyvään liikkumiseen, kipuun ja mahdollisesti virheasentoihin nivelissä.

Artroosin mahdollisuus kasvaa iän myötä. Noin 5 % väestöstä 35 ja 54 vuoden välillä on artroosimuutoksia, jotka näkyvät röntgenissä. Miehet ja naiset voivat yhtä lailla saada artroosin.

Taustana artroosin syntyyn voi olla toimialat, jossa on pitkäaikainen, toistuva tai raskas fyysinen rasitus. Ylipaino, pieni fyysinen aktiivisuus ja eliittiurheilu ovat muita riskintekijöitä. 

Normaali arkiliikunta ei ole riskiä artroosille, päinvastoin tämä tekee hyvää nivelille, sekä terveille että niille, joilla on artroosi jossain nivelessä.

Urheiluvammat, kuten esimerkiksi meniski- ja ristisidevammat polvissa, lisäävät riskiä artroosin tuloon. On myös todettu perinnöllisyyttä sairauden kehitykselle. 


Sairaudenkehitys

Artroosioireet tulevat usein vaivihkaa. Usein artroosi alkaa nivelessä, mutta voi myös alkaa useammassa nivelessä samaan aikaan. Alussa kipu on yhdistettynä rasitukseen ja liikkeeseen. Vaivat voivat kehittyä myös ollessa lepotilassa, erityisesti lonkka artroosi.  Tulehdus voi myös syntyä nivelessä, joka oireilee turvotuksena, lämmön lisäyksenä ja joskus punoituksena.


Anna itsellesi parhaimmat edellytykset

Artroosi on sairaus, jos sen on saanut, voi paljon parantaa ja voimakkaasti vähentää heikompaan suuntaan menemistä, tekemällä elämäntapamuutoksia. Nivelrusto, johon on tullut artroosi voi parhaiten, kun nivelet kuormittuvat ja liikkuvat. Vaihteleva ja maltillinen harjoittelu on näin ollen suotavaa. Tämä voi olla kävelyä, kevyttä voimaharjoittelua tai puutarhatyöskentelyä.