Diabetes

Diabetes ja MBT-jalkineet

Miten MBT-jalkineet voivat auttaa diabeteksessa? Riippumatta jos seisot tai kävelet MBT-jalkineissa, niin sydän aktivoituu ja verenkierto lisääntyy aina jalkoihin asti. Päivän aikana nesteen takia, tämä vähentää turvotuksen riskiä.

Myös mediaalin etujalan rasitus vähenee, joka on diabeetesjalan suurin rasituskohde. Tutkimus osoittaa, että paine jalkapohjaan vähenee jopa 16 % MBT-jalkineitten avulla.

MBT maailman pienin kuntokeskus

Käytännössä MBT-jalkineen alle on rakennettu tasapainolauta. Niin pieni tasapainolauta että aivot kompensoivat epätasapainon, mutta kumminkin riittävän suuri, jotta kehon oma tuki - ja ryhtilihaksisto aktivoituu ja saa harjoitusta. Jopa seistessä keho on aktiivinen stabiloimaan, joka taas aktivoi kehon lihasaktiviteetin ja lisää verenkiertoa aina jalkoihin asti. Näin ollen kehon tunne ja kehon kokemus (proprioceptinen) vahvistuvat, lisäämällä hermoimpulsseja lihaksiin, niveliin. linimentteihin ja jänteisiin.

Parantunut ryhti ja stabiliteetti MBT-jalkineitten avulla
Tutkimus osoittaa että 4 tunnin päivittäinen MBT-käyttö parantaa kehon ryhtiä ja stabiliteettia yhtä tehokkaasti kuin 4-viikon sensomotorinen harjoitteluohjelma. *1

Yhdistelmä tasapainopisteestä ja ainutlaatuisesta sensorista kantapäässä on monia etuja:

  1. parantaa ryhtiä, tasapainoa ja kehontuntua.
    Tämä myös parantaa itsetuntoa.
  2. jalka voimistui, joka vähentää riskiä virheasennoille.

  3. jalka on pakotettu töihin, jotta kaikki lihakset olisivat käytössä, joka taas estää velton etujalan/lievittää epämukavuutta laskeutuneen jalan kanssa.

  4. optimaalinen iskunvaimennus jakaa paineen jalan alla, joka vähentää riskiä kovettumille, luupiikille, liikavarpaille, painehaavoille jne. sekä vähentää painetta kantapäässä.

Vähentynyt rasitus jalkapohjaan MBT-jalkineen avulla

Tutkimus osoittaa, että jalkapohjan rasitus vähenee jopa 16 % MBT-jalkineen avulla. Erityisesti diabetesjalan eniten kohdistunut alue, mediaali etujalan paine vähenee. * 2

Säännöllinen ja päivittäinen liikunta edesauttaa tasaisempaan verensokeriin, joka on erityisen tärkeätä diabeetikolle. Erityisesti jalkojen suuret lihakset auttavat polttamaan verensokeria tasaisesti. Isojen lihasten ohella selässä, vatsassa, pakaroissa ja jaloissa MBT aktivoi myös syviä ja nivelläheisiä lihaksia, vahvistaa sensomotorista järjestelmää, jotta nivelet rasittuvat ja tulee käytettyä enemmän normaalisti. Tasapaino paranee ja monet painepisteet jalan alla lähettävät pikkuaivolle lisää tietoa, joka on tasapainokeskuksemme.

 

MBT – On olemassa vain yksi alkuperäinen

On kohta 25 vuotta siitä, kun MBT loi täysin uuden kategorian kenkäteollisuudelle, perustuen havaintoihin kauniitten masai ihmisten luonteeseen ja heidän tapaansa kävellä paljain jaloin. Erittäin toiminnalliset jalkineet, hyvin muotoiltu, korkea laatu ylimääräisillä positiivisilla vaikutuksilla. Näin ollen MBT on tänään tuotemerkki toiminnallisten jalkineitten joukossa, jolla on yli 40 tieteellistä objektiivista todettua tutkimusta jalkineen tehosta. MBT on EU:ssa hyväksytty ja luokiteltu I luokan lääkinnälliseksi tuotteeksi.

 

Lähteet: 
*1. (Korsten K., Mornieux G, Walter N, Gollhofer S: Gibt es Alternativen zum sensomotorischen Training? Schweizerische Zeitscrift fur Sportsmedizin und Sportsraumatologie 56 (4) 2008 s. 150-155


*2 Marcel Mätzler, Thomas Bochdansky, Rami Abboud: Pressure Distribution of Diabetic Patients after Sensory-Motor Training with Unstable Shoe Construction. ISPRM World Congress. Seoul Juni 2007.

Emme koskaan voi taata, että MBT voi auttaa Sinua tai vaivojasi, mutta toivomme että voimme olla osana, että Sinun elämänlaatusi paranee!