Varvasongelmat

Hallux rigidus – jäykkä isovarvas

Hallux rigidus tarkoittaa jäykkää isovarvasta ja on isovarpaan perusnivelen kuluminen. Hallux rigidus on yleinen artoosin yhteydessä. Oireet tulevat vaivihkaa ja isovarvas jäykistyy ja liikuntakyky rajoittuu, tulee turvotusta ja kävellessä tekee kipeätä.

MBT-jalkineen ainutlaatuinen pohjarakenne voi vähentää kipuja:

• jäykkä pohja vähentää varpaitten taipumista askeltyönnössä 

• pyöristetty pohja antaa rullaavan askelluksen tasaisemmalla paineenjakaumalla

Hallux rigidus - miten MBT voi auttaa?

Hallux rigidus oireessa jäykkä MBT-pohja ja pyöristetty pohja edesauttavat rullaavaan askellukseen, joka tekee sen, että varvasnivelen taivutus askelluksessa ei ole yhtä iso, kun litteissä jalkineissa. Tämä voi olla edellä mainituille oireille etu, sillä aiheutettu liike voi olla kivulias ja epämukava.

Kun Hallux rigidus aiheuttaa kipuja varpaisiin, keho mielellään siirtää painoa kantapäille vähentääkseen painetta kipeällä alueella. MBT auttaa jakamaan painon koko jalan päälle ja vähentää kantapäähän kohdistuvaa ylirasitusta.

Mikäli seistessa ilman jalkineita on taipumusta pronaatioon, voi MBT auttaa vahvistamaan lihaksia jaloissa parempaan ryhtiin — joka voi vähentää painetta varvasniveliin.

Sovita MBT mallia huolellisesti, jotta ei ole saumoja tai muuta, joka voi painaa/hiertää kipeälle kohdalle. Kokeile mielellään eri malleja, jotta löydät jalallesi sopivimman mallin!

Emme koskaan voi taata, että MBT-jalkineet voisivat auttaa Sinua ja Sinun vaivojasi, mutta toivomme että voisimme olla osa prosessia, joka auttaa Sinua parempaan elämänlaatuun!

Vasaravarvas 

Vasaravarvas (koukkuvarvas) on oire, jossa yksi tai useampi varvas isovarpaan vieressä on koukussa. Koukistetut varpaat hankaavat usein jalkineen sisäpuolelle. Tavallisissa jalkineissa voi taivutus varvasnivelessä askeltyönnössä aiheuttaa kipuja ja epämukavuutta. MBT-jalkineen ainutlaatuinen pohjarakenne antaa:
 • jäykemmän pohjan, joka ei taivuta varvasniveliä niin paljon askeltyönnössä
 • pyöristetyn pojan, joka antaa rullaavan askelluksen tasaisemmalla paineenjakaumalla koko jalalle
 • MIKÄ ON VASARAVARVAS?

  Vasaravarvas (koukkuvarvas) on oire, jossa yksi tai useampi varvas isovarpaan vieressä on koukussa. Vasaravarpaan voi saada, kun etujalasta on tullut litteämpi, jolloin varpaat taipuvat vielä enemmän. On myös yleistä Hallux Valgus yhteydessä. Muita syitä voivat olla, jos on käyttänyt liian ahtaita jalkineita tai RA (nivelreuma), artroosi tai neurologisten  sairauksien yhteydessä. Kun varpaat ovat taipuneina tämä johtaa usein ärtymykseen varpaan päällä, sillä ne hankaavat jalkineen sisäpuolelle.

  VASARAVARVAS JA MITEN MBT VOI AUTTAA?

  Vasaravarpaassa, voi taivutus varvasnivelissä askeltyönnössä tavanomaisissa jalkineissa aiheuttaa kipua ja epämukavuutta. MBT- jalkineen jäykkä ja pyöristetty pohja auttavat rullaavaan askellukseen, jonka takia varvasnivelien taipuminen askeltyönnössä ei ole yhtä suurta, kun tavallisissa jalkineissa. MBT voi näin ollen vähentää kipua ja epämukavuutta askeltyönnössä.

  Vasaravarpaan varpaisiin aiheuttama kipu, tekee sen, että keho siirtää kehonpainoa kantapäille vähentääkseen painetta kipeälle alueelle. MBT jalkineen avulla paino jakautuu tasaisemmin koko jalalle ja vähentää riskiä kantapään ylirasittumiselle. Toki on olemassa vaara, että siirryttäessä MBT jalkineisiin voi varpaissa tuntua suurempi kipu.

  Mikäli on pronaatiota seistessa ilman jalkineita, voi MBT auttaa vahvistamaan jalkojen lihaksia parempaan seisonta asentoon – joka voi vähentää rasitusta varvasniveliin.

  Muista sovittaa MBT mallia kunnolla, jotta ei ole saumoja tai muuta, joka voisi painaa/hangata ärtyneitä alueita, jonka vasaravarvas aiheuttaa. Kokeile mielellään eri malleja, jotta löydät sinulle parhaiten sopivan mallin!

  Emme koskaan voi taata, että MBT voi auttaa Sinua ja vaivojasi, mutta toivomme, että voimme olla osana, että Sinun elämänlaatusi paranee!

  Hallux valgus – vääntynyt isovarvas

  Onko sinulla Hallux Valgus onglema – vääntynyt isovarvas, joka aiheuttaa painetta muihin varpaisiin, hiertymiä ja kipuja varvastyönnössä? MBT-jalkineen ainutlaatuisessa pohjassa on seuraavat hyödyt: • Pyöristetty pohja antaa pehmeän ja rullaavan askelluksen• Jäykempi pohja etujalan kohdalla vähentää taivutusta varpaissa askeltyönnössä ja paineenjakauma on tasaisempi verrattuna tavanomaisiin jalkineisiin.

  MIKÄ ON HALLUX VALGUS?

  Hallux valgus on tila, jossa isovarpaannivel on vääntynyt, joka näkyy, että isovarvas on vääntynyt kohti seuraavaa varvasta. Voidaan usein tyypillisesti nähdä patti jalan sisäpuolella (isovarpaannivelen ulkopuolella). Etujalka on näin usein leveämpi kuin aikaisemmin. Tavallisimmat oireet ovat, että isovarvas kääntyy ja aiheuttaa painetta muille varpaille, joka voi aiheuttaa hiertymiä ja virheasentoja. Lisääntynyt kulma isovarpaannivelessä aiheuttaa myös patin varpaannivelen sisäpuolella joka, kun siihen kohdistuu painetta ja rasitusta, usein ärtyy ja tulehtuu, joka johtaa isoon liikunta ja paineenverrattavaan kipuun.

  Hallux valgus on tänäpäivänä aikuisten tavallisin jalkaongelma. Syytä ei ole tiedossa, mutta on luultavasti yhdistelmä eri syistä, jossa jalkineen valinnalla ja perinnöllisyydellä on oletettavasti suuri merkitys. Naiset kärsivät miehiä useimin. Kapeat ja ahtaat kengät ovat usein saaneet syyn, mutta jos tämä on ainoa syy, niin sitä ei tiedetä tarkoin. Tätä oiretta ei melkein koskaan tavata paljasjalkakansoilla.

  HALLUX VALGUS JA MITEN MBT-JALKINEET VOIVAT AUTTAA?

  Tällä hetkellä ei löydy valmiita tutkimuksia, miten MBT-jalkineet voisivat auttaa hallux valgus hoidossa. Toki on MBT-jalkineen pyöristetty pohjanrakenne sellainen, että se antaa pehmeämmän, rullaavan askelluksen, joka askeltyönnössä vähentää varpaitten taipumista verrattuna litteisiin jalkineisiin. Tämä on hallux valgus kärsivien etu, sillä varvastyöntö askeleessa on juuri se, joka usein aiheuttaa kivun ja epämukavuuden. Yrityksessämme ja jälleenmyyjäverkostomme kautta on tullut lukuisia positiivisia kertomuksia ja kokemuksia, jotka vahvistavat tämän ja asiakkaat kokevat itse, miten he voivat saada korvaamattoman avun vähentääkseen oireita MBT-jalkineitten avulla.

  Emme koskaan voi taata, että MBT-jalkineet voisivat auttaa Sinua ja Sinun vaivojasi, mutta toivomme että voisimme olla osa prosessia, joka auttaa Sinua parempaan elämänlaatuun!